dinsdag 23 augustus 2022

8: Worlitzsee - Szczecin

8 fietsdagen en ik ben in Polen. Nooit geweest en ik ben zeer benieuwd naar het land. De eerste indruk is dat er nogal sportief gereden wordt. Tegen de honderd op een kasseien weg vind ik ambitieus.
Vandaag een flink stuk door Duitsland gegaan, richting noordoost om uiteindelijk bij de Oder uit te komen. Je weet wel, die rivier met al die dode vissen uit het journaal. Wij hebben ze niet gezien trouwens.
Eerste deel hebben we een deel op heel, heel slechte weg gezeten. Mountainbike zou er voor omrijden. In de middag kwamen we aan bij de Oder. Dat is ook de grens met Polen. Eerst hebben we een stuk gereden door Duitsland en uiteindelijk de brug over, Polen in. 
Daar moesten we langs de drukke provinciale weg, km of 20. Geen fietspad, dus strak achter elkaar fietsen. Niet gezellig, maar op het einde van de dag is het een kwestie van flink doortrappen.
En nu zitten we in Szczecin. Op de camping die prima is. Elektra, wifi, heel redelijk sanitair. Wel vlakbij het vliegveld. Daar heb ik nog niks van gemerkt. Misschien morgenochtend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...