woensdag 17 augustus 2022

3: Sassenberg - Hamelen

Lange rit vandaag, 120 kilometer en dat is wat mij betreft toch wel de bovengrens voor een dag. Jammer genoeg was de wind gedraaid en had ik even niet stilgestaan bij het feit dat het hier behoorlijk heuvelig is. Zuid Limburg heuvelig. Dus klimmen en dalen en klimmen en dalen. Maar uiteindelijk kom je er wel, zolang de pedalen maar vaak genoeg rond gaan. 
We zijn nu in Hamelen en de tent staat aan het water - de Weser. Precies, maar dan ook op de minuut af precies begint het te regenen en flink te waaien zodra ik aankom. Dus in de regen die k*trent opgezet, terwijl dat ding alle kanten opwaait. En de grond is keihard, dus haringen de grond in slaan gaat ook niet zoals je wilt. Maar zoals Balkenende ooit zei: eerst het zuur, dan het zoet, de tent staaten nu zitten we heerlijk aan de rivier ontspannen in een heerlijk namiddag zonnetje.
De tocht was prima, wel veel langs provinciale weg, maar ook door steden en dorpjes. Voor mijn keukenvrienden: o.a.door Bad Salzufeln. Bielefeld is echt heel mooi overigens. Dus mocht je nog een keer een leuke Duitse stad willen bezoeken die niet zo bekend is, dan is dit een aanrader. 
O ja, alles doet pijn maar verder gaat het goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...