dinsdag 6 september 2022

19: Lauzupis - Birzai

Vanochtend namen we de route voor vandaag nog even door en we zien dat maar liefst 40 km over onverharde weg gaat. Voor alle duidelijkheid: onverhard is hier van een andere orde dan in Nederland. Onverhard betekent hier dat je met maximaal een kilometer of 10 per uur over de weg dendert en davert. Gisteren zag ik bijvoorbeeld dat een stuk van mijn tas was afgebroken en een schroef losgetrild. Kortom, geen doen voor fatsoenlijke mensen. 
Daarom niet getalmd en de route in oostelijke richting omgegooid richting Birzai. Een schot in de roos, want de weg was afwisselend qua landschap, volledig verhard ( op de eerste kilometer na) en behoorlijk rustig. Prima gefietst, want het was ook nog eens windstil. Eerste stop was na een kilometer of 25 voor koffie in Paneveszis. Daar hebben we een aantal fraaie Sovjet gebouwen bewonderd en daarna zijn we weinig gestopt.
Het is hier fris met een graad of 17 overdag, mits je in de zon rijdt. In de schaduw merk je meteen dat de lucht zelf koud is en niet opwarmt gedurende de dag. 's Nachts: graad of 4. Gelukkig was hier geen camping en moesten we wel een hotel nemen. 
Het hotel hier in Birzai is prachtig met een inrichting die je in eigen land nimmer zult aantreffen. Maar oordeel vooral zelf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...