zondag 4 september 2022

17: Marijampolé - Kaunas

Elke dag is weer anders. Gisteren zijn we om exact 10 uur vertrokken van de camping. Volgens de weer app is het 's nachts 3 graden geweest. Het is een kwestie van tijd tot we ijs aan de binnenkant van de tentjes hebben staan. Toch heb ik het minder koud gehad dan de nacht ervoor. Denk omdat het veel minder vochtig was en omdat we onder bomen stonden. Inmiddels is ons gastankje waarmee ik in de ochtend koffie maak leeg, en dit type hebben we hier nog niet kunnen kopen. Geen koffie maken dus, maar gelukkig staat er bij de ingang van de camping een koffieautomaat die dat prima voor ons doet. Best ok koffie en je kan zelfs met card betalen.
Het landschap onderweg was bijna vlak met rechte wegen. Weinig bos, vooral veel akkers. De wegen zijn in de Sovjet tijd rechtgetrokken en dus fiets je kilometers door zonder al te veel tegen te komen. De wegen zijn overigens prima. Asfalt zonde al te veel gaten. 
Het was nog wel even spannend toen we per ongeluk bijna de snelweg op fietsten. Dat kan je zomaar gebeuren. Geen nood: fietsen over de vangrail getild en door de nooddeur van de geluidswal verder over de ventweg. We zijn gestopt bij een supermarkt waar we op de stoep wat gegeten hebben, en daarna zo goed als in één streep door naar Kaunas. 
Kaunas is de tweede stad van Litouwen. Niet zo groot, maar wel levendig. Mooi opgeknapte stad.
We hebben overnacht in een hotel, villa Kaunensis. Meer dan prima en dat voor maar 40€ per kamer. Er staat een wasmachine en een droger en dat kwam heel goed uit. Was hoognodig. 
Vandaag weer verder, noordwaarts!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...