vrijdag 2 september 2022

15: Wolfsschanze - Goldap

En toen gingen we verder als drietal. Frederike heeft de trein richting Amsterdam gepakt. Het was supergezellig met zijn vieren.
Je hebt van die dagen en dan lijkt het allemaal vanzelf te gaan. De benen gingen vandaag bijna vanzelf rond en voor ik het goed en wel in de gaten had, hadden we 100 kilometer achter ons liggen en zitten we nu in Goldap.
Afgelopen nacht op de Wolfsschanze was bijzonder: ten eerste was het koud. 5 graden en mijn slaapzak van de Decathlon is berekend op temperaturen tot 15 graden. Extra trui, twee extra t shirts en de slaapzak helemaal hoog optrekken en dan gaat het wel. Ik heb vandaag in Goldap een warme trui gekocht, want we gaan nog een stuk noordelijker en warmer wordt het niet. Overdag is het overigens prima te doen met 20 graden.
Maar daarnaast stikt het van de dieren op de camping van Wolfsschanze. Halfwilde katten, marters en wat al niet meer zei. 's Nachts gaan ze met elkaar op de vuist en dat maakt een herrie dat het een lieve lust is. Martijns fiets viel er van om, boven op zijn tent; s ochtends vond hij plukken haar rond zijn tent, afkomstig van de gevechten die hadden plaatsgevonden . Sander heeft  wolven gehoord rond half drie ' s nachts. En ik heb helemaal niets gehoord. Helaas. 
Nu zijn we in Goldap op een camping waar de beheerder nergens te vinden is en de wc op slot. Zal vannacht vast weer koud worden maar met mijn nieuwe trui gaat het vast goed komen.
Morgen richting Simnas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...