dinsdag 2 juli 2013

Dag 1: Arnhem-Haarlem- IJmuiden-Oegstgeest en terug

Dag 1, 29 juni 2013

Laurens heeft net zijn eindexamen gedaan (en gehaald!) dus leek het me een leuk idee om eens samen met hem alleen wat te ondernemen. In Frankrijk bedacht ik me dat het leuk zou zijn om samen een flinke fietstocht te ondernemen. Ik stelde toen ik terug was voor en hij had er meteen zin in. 

Zaterdagochtend om goed negen uur zijn we vertrokken. Laurens fietste meteen weg in een tempo waarmee hij naar school fietst; dat was behoorlijk aan de snelle kant. Via Driel zijn we langs de Rijn gefietst tot Rhenen. Je fietst dan langs de rivier zonder enige beschutting. Het waaide behoorlijk dus stevig doortrappen. Wat je niet zo weet, is dat er nog aardig wat steenfabrieken zitten. Kleintjes, maar ook twee locaties van Wienerberger. Aan de overkant zie je ook meerdere grote fabrieken liggen waarvan je geen idee hebt wat er gemaakt wordt. Ook een klein stuk heel hobbelig fietspad wat uit twee sporen bestond. Aan de overkant van de Rijn zie je Rhenen heel mooi liggen. Rhenen ligt heel mooi hoog tegen een stuwwal aan. Over de brug en meteen er onderdoor.


Bij Rhenen de Rijn aan de bovenkant gevolgd. Vervolgens langs de provinciale weg langs de Utrechtse Heuvelrug: Elst, Amerongen en uiteindelijk in Zeist. In Doorn zijn we voor de eerste keer gestopt na een kilometer of 40. In Zeist  stonden we onverwacht voor slot Zeist; erg mooi en veel groter dan verwacht. Vanaf Zeist hebben we zoveel mogelijk de landelijke fietsroute LF4 gevolgd. Deze gaat dwars door de stad Utrecht heen. Helaas was daar maar beperkte bewegwijzering dus we raakten de route een paar keer kwijt. Ik ken de weg in Utrecht een beetje en we kwamen weer goed uit. Na Utrecht het Amsterdam-Rijnkanaal gevolgd tot Breukelen. Laurens kreeg last van spierpijn/kram in zijn benen dus daar hebben zijn we even bijgekomen in een bushokje, recht tegenover het hoofdkantoor van Structon. In Breukelen hadden we het idee om bij die grote van der Valk wat te gaan eten, maar net daarvoor zat een klein snackbarretje: Ed Kroket. Ook lekker en het andere voordeel is dat je je fiets goed in de gaten kunt houden. Hamburger, patat en cola. We hadden toen bijna 80 km in de benen zitten, dus nog een kleine 40 te gaan. 
Aan de andere kant van de A2 ga je een heel ander landschap in: Polder! Redelijk wat tegenwind ook hier omdat het een compleet lege vlakte is. Je komt al snel in steeds bekender gebied: Wilnis - Aalsmeer - Uithoorn - Hoofddorp. Het laatste stuk over de Geniedijk tot Vijfhuizen. We zijn aangekomen om 16.45u; het was 117 km en we hebben gemiddeld 19,6 km gemiddeld gefietst wat helemaal niet tegenviel  gezien alle tegenwind. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...