dinsdag 2 juli 2013

Dag 2. Arnhem-Haarlem -IJmuiden-Oegstgeest en terug

Dag 2. 30 juni 2013

Prima geslapen bij Ad en Corrie. Lekker uitgebreid ontbeten. Pappie heeft mijn ketting gesmeerd en ook nog even snel de fiets een beetje schoongemaakt. Altijd prettig!

Rond half twee zijn we met zijn vieren op weg gegaan naar IJmuiden voor de verjaardag van Sepp's 1e verjaardag. Leuk tochtje; dit stuk heb ik vroeger eindeloos vaak gefietst, zowel naar school als later ook naar de oefenruimte op de Vergierdeweg in Noord. Het weer zat helemaal mee; erg zonnig. De eerste dag was helemaal bewolkt geweest maar desondanks was mijn kop behoorlijk rood 
geworden. Van mijn vader kon ik een pet lenen en dat was ook echt wel nodig. 



Zo rond half drie kwamen we aan in IJmuiden waar Simone en Isabella al waren. (die waren overigens eerst naar tante Ria geweest die een nachtje in het ziekenhuis had doorgebracht vanwege een allergische reactie op zalm; het ging weer goed met haar). Gezellig gehad op de verjaardag al zijn we na 5 kwartier al weer vertrokken.


Van IJmuiden naar Oegstgeest kun je vrijwel de gehele route door de duinen fietsen en dat hebben we ook gedaan. Even verderop bij Sebas en Saskia langs de Herenduinweg richting zee begint een nieuw fietspad door de duinen wat slingerend naar Parnassia gaat. Prachtige route, al is doorfietsen er niet bij. Heel bochtig en ook erg veel wandelaars en andere fietsers. In het gebied kwamen we ook oerossen tegen die doodgemoedereerd langs het pad lagen te herkauwen. 

We zijn op gegeven moment wel verkeerd gefietst waardoor we in Santpoort Noord uitkwamen. Daarna kwamen we langs het vogelmeer, Parnassia en voor je het weet ben je weer in Zandvoort langs de boulevard. Het was er behoorlijk druk, wat op zich niet gek was gezien het mooie weer op zondag. Bij de Zandvoorter (recht onder Bouwes) hebben we een joekel van een hamburger gegeten. De tent heette de Zandvoorter maar het had net zo goed de Amsterdammer kunnen heten; personeel was 100% Amsterdams. 

Op de boulevard Paulus Potter een paar mooie foto's van de zee gemaakt. Laurens fietst de weg weer op en een of andere halve gare buikige wielrenner begint te roepen. Hij kon er makkelijk langs maar dat zag hij toch anders. We hebben hem nog wat nageroepen maar ik vraag me af of hij het hoorde. Achterlijke. 



Het stuk naar Langevelderslag was zwaar. Heel harde tegenwind en daar hadden we niet op gerekend. We hebben het hele eind achter elkaar gefietst. Daarna nog een zelfde stuk naar Noordwijk. In Noordwijk zijn we afgezwaaid richting Leiden. Al vrij snel kwamen we bordjes Oegstgeest tegen. Het laatste stuk ging langs het Oegstgeesterkanaal; onder de A44 door en achteraf waren we toen al vlak in de buurt. Toch nog even door Oegstgeest gezocht, maar het is gelukkig niet groot. Om goed 7 uur kwamen we aan bij Joost en Wieneke. Die dag hebben we in totaal zo'n 60 kilometer gefietst, waarvan ca. 13 km naar IJmuiden en 47 naar Oegstgeest. Ik had verwacht dat het korter was. De gemiddelde snelheid was flink gedaald door alle tegenwind tot 18,4 zo'n beetje. Toch waren we nog behoorlijk fris toen we aankwamen. Dat viel helemaal niet tegen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...