zaterdag 22 juni 2013

Toulouse - Bordeaux. Dag 2. Toulouse - Montauban

Zaterdag 18 mei

Om kwart voor zeven aangekomen in Toulouse. Gezien de korte nacht nog behoorlijk fris opgestaan. Eerst wat rondgefietst in Toulouse om de kathedraal te bekijken en wat andere bezienswaardigheden. Om 10.00 vertrokken uit Toulouse; net even buiten Toulouse omgekleed bij een parkeerterreintje. Op dat punt is Sander bijna aangereden door een of andere beperkte. Eerste tussenstop rond half twaalf is Grenada. Grenada is het eerste Bastide stadje dat we aandoen. Daar was een klein, heel druk marktje.

 In de omgeving geen kip op straat; iedereen is blijkbaar midden in het dorp op de markt. Het marktplein is overdekt met een houten, heel oude overkapping. Erg mooi!



Zo rond half drie aangekomen bij het eerste hotel in Montauban. De eerste dag zo´n 70 km gefietst. Volgens planning zou dat overigens circa 50 km moeten zijn. Het viel niet tegen maar zeker ook niet mee. Wel zat er een stevige klim in. Die heb ik veel te snel gefietst dus kwam ik ook helemaal kapot boven aan. Precies op het moment dat we bij het hotel aankwamen reed Rob lek. Hij heeft hem meteen geplakt maar kreeg hem niet helemaal goed opgepompt. Het hotel was een soort van Formule1 hotel met minimale voorzieningen maar ook minimale prijzen: 70 euro voor de overnachting voor 6 personen en 4,50 pp voor het ontbijt! Eenmaal geïnstalleerd en even op bed gelegen zijn we naar Montauban zelf gefietst. Ook gedoucht in de kleinste doucheruimte ooit. Op de heenweg rijdt Sander met zijn trapper tegen een paaltje aan, maakt een saldo door de lucht en valt. Gelukkig, gelukkig valt de schade enorm mee! Alleen een blauwe plek op zijn onderrug en verder alleen de trapper van de fiets kapot. Ook de telefoon die door de lucht vloog doet het gewoon nog. Vervolgens is Robs band wederom leeg. Martijn rijdt terug voor de reserve achterband die hij bij zich heeft. Reinout, Sander, Ezrah en ik gaan vast door naar Montauban en zoeken een plaatsje op het terras uit. Het gaat allemaal vrij voorspoedig en Martijn en Rob komen kort daarna. Redelijk lekker gegeten in een restaurantje. Om ongeveer 10.00 komen we weer terug  in het hotel. De rest gaat nog even een afzakkertje nemen maar ik ga meteen slapen, bekaf. Heerlijk geslapen en net even voor 7 weer wakker geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...