zaterdag 22 juni 2013

Toulouse - Bordeaux. Dag 1, op weg naar Toulouse

Vanuit huis vertrokken om 10.00. Dat was redelijk aan de vroege kant, aangezien de trein vanuit Arnhem pas vertrekt om 10.37, maar ik had weinig zin om thuis een beetje de naar de klok te zitten kijken. Ruim op tijd aangekomen op het station van Arnhem. Het was rustig in de trein dus het was gelukkig niet zo'n probleem dat ik niet mijn fiets op de daarvoor bestemde plaats neerzette. Deze plek ging prima, al moest ik er wel bij blijven zitten om hem vast te grijpen als hij omviel. Overstappen in Utrecht en vervolgens richting Den Haag centraal. 

Vanaf daar gefietst richting Den Haag HS. Op zich een kippestukkie maar toch wel een paar keer verkeerd gefietst. Ik was echt nog heel erg vroeg; ruim een uur voor de afgesproken tijd. We hadden afgesproken net na 13.00 u. Op HS aangekomen en voor het station gewacht op de rest. Ge smst en gebeld; de rest bleek op het perron bij de rookpaal te staan. De trein vertrekt zo rond 13.30u. richting Kortrijk. De ruimte voor de fietsen was hartstikke vol; er was een groepje van drie Belgische fietsers die bnaar Antwerpen gingen.(volgens Martijn randgroepjongeren op onder begeleiding op gedwongen fietstocht  - ik zag dat niet zo, dus wie is er nu rechts?). De ruimte was beperkt maar gelukkig met een beetje inschikken en tassen afhalen etc paste het allemaal  net.  Op Kortrijk overgestapt op de trein richting Lille; lekker de ruimte in de coupe (opklapstoelen). Vanuit Lille de TGV richting Parijs - Gare du Nord. Fietsen rechtop gehangen in een speciaal fiets compartiment. In Parijs aangekomen rond een uur of 9. Daar  hadden we een uur of 2 en half om de nachttrein richting Toulouse te pakken. Kort tourtochtje door Parijs langs het Centre Pompidou en de Notre Dame naar het Gare d'Austerlitz. Ook wat te eten en te drinken ingeslagen voor de nacht. Op het Gare d'Austerlitz aangesproken door een oh oh Gerso met een vaag verhaal over dat hij beroofd was en naar Cannes moest om zijn zoontje op te halen. Omdat het toch nog wel even duurde hebben we langs de Seine gewacht en wat bier gedronken. Zo rond half twaalf vertrek van de nachttrein richting Toulouse. Alles was keurig geregeld: onze coupe was meteen naast de plek waar de fietsen stonden. Lekker rood wijntje gedronken in de trein; daarna weinig geslapen en nog onrustig ook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Napels - wat gaan we doen?

Fietstour Bajabikes https://www.bajabikes.eu/nl/napels-fietstour-de-highlights/ Pompeii/Herculaneum Vesuvius Capri Paestum (misschien) Caser...